Qui dissimula el rebuig de la Plataforma per la Llengua al nou marc de política lingüística?

Laura Borràs
Laura Borràs

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha celebrat a Twitter el pacte assolit entre Junts -el seu partit-, el PSC, ERC i En Comú Podem en matèria de política lingüística, destacant que “s’ha aconseguit amb diàleg constant amb Òmnium, la Plataforma per la Llengua i Som Escola”.

En realitat, però, la Plataforma per la Llengua, a diferència d’Òmnium Cultural, no només ha rebutjat el contingut del pacte, sinó que ha manifestat que el text que han acordat aquells quatre partits no ha estat consensuat amb aquesta entitat, que es presenta com l’oenagé del català.

Mentre Borràs vol que es valori, entre altres punts, que “hem preservat el català com a llengua vehicular, recollint que el castellà és una llengua curricular i sense fixar-ne quotes”, la Plataforma per la Llengua es queixa que definir el castellà com a llengua curricular “permetria al govern d’Espanya exigir un 50% de castellà a les aules, emparant-se en l’article 6 de la LOMLOE”.

En definitiva, aquesta plataforma, que no acostuma a discrepar de Junts, es limita a celebrar “que s’hagi deixat de banda la reforma de la Llei de política lingüística”, però afegeix que “no podem acceptar” el que considera una “alternativa perillosa“.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.