CCOO denuncia que la Diputació ha deixat de pagar més de 30 milions als seus treballadors

El sindicat ha convocat una mobilització davant la seu del govern provincial de Barcelona coincidint amb el ple

Diputació de Barcelona

El sindicat CCOO denuncia l’incompliment dels acords a la Diputació de Barcelona, que quantifiquen en més de 30 milions d’euros impagats. La Secció Sindical de CCOO a la Diputació de Barcelona ha fet pública la seva protesta amb una concentració davant del ple de la Diputació, que s’ha celebrat aquest dijous. El sindicat demana “un canvi de rumb en les polítiques de recursos humans que es porten a terme sota el govern del PSC i Junts per Catalunya, així com que es tracti seriosament i amb respecte la legitimitat de la Mesa General de Negociació”.

Comissions afirma que els acords signats que no han estat executats o s’han suspès per part de la Diputació de Barcelona són els que fan referència a la indemnització TIC, “un acord que té les signatures de la part social i de la corporació, però no ha estat satisfet”, segons el sindicat, i que “apareix al pressupost anual, l’any 2021 amb una quantitat de 2 milions d’euros i l’any 2022 amb una quantitat de 4 milions d’euros; en total, 6 milions d’euros que no han estat satisfets a la plantilla”.

Un altre dels acords no aplicat seria el que fa referència a la carrera professional, que ja va ser objecte d’un informe de la Sindicatura de Comptes i que va ser renegociat per la corporació amb els sindicats el passat desembre de 2020 i que, de nou, no ha estat satisfet, segons CCOO. “Des de llavors, apareix al pressupost anual de la corporació amb una quantitat de 6 milions d’euros anuals que no han estat executats. A la pràctica, això són 21 milions d’euros des d’aquell moment”, diu el sindicat.

CCOO afirma que tampoc s’ha complert l’acord sobre l’incentiu per jubilació anticipada, que ja era un acord que ja va ser renegociat l’any 2018 i pel qual, els i les funcionàries que es jubilaven als 63 rebien una quantitat equivalent a 14 mensualitats del seu salari (amb una quantitat mínima de 30.000 euros) o 7 mensualitats si ho feien als 64 anys. El sindicat afirma que “la corporació va decidir de manera unilateral, afirma el sindicat, a inicis d’any 2022, deixar-lo sense efecte. Finalment, davant d’una sentència del mes d’abril, aquest acord resta sense efecte, però la Diputació no vol renegociar-lo. Restaven pressupostats 3,1 milions d’euros”.

Els altres punts no complerts entre la Diputació i els seus treballadors són el de perllongament del servei actiu, amb el qual l’ens provincial obre la porta a què els funcionaris puguin allargar la seva vida laboral fins als 70 anys, tal com marca l’EBEP. “Aquesta mesura, però, ve de la mà de la suspensió de l’incentiu per jubilació anticipada”, diu el sindicat.

També estaria pendent de concretar la retallada de taules i cadires així com d’espais efectius de treball. La Diputació, diu CCOO, vol desprendre’s dels edificis públics que ocupa actualment, argumentant que ja no hi ha l’ocupació prèvia a la pandèmia degut al teletreball. El sindicat afirma que “amb aquesta mesura volen retallar els drets dels i les treballadores a disposar d’un lloc de feina en condicions així com del patrimoni públic”.

Finalment, CCOO afirma que tampoc s’han aplicat les modificacions orgàniques (RLLT), per les quals la Diputació, de manera unilateral, genera nous llocs de feina de responsable de programa o de directors de programa pel sistema de provisió de la lliure designació. “Es tracta de 5-6 places al mes que, mitjançant aquest procés de provisió, s’escullen a dit entre els diferents aspirants; són pujades salarials encobertes per a uns pocs privilegiats”, denuncia el sindicat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.