Òmnium avala el pacte sobre el català d’ERC, Junts, comuns i PSC

L'entitat cultural es desmarca així del criteri de l'ANC, la Plataforma per la Llengua i el SEPC

La Junta Directiva d'Òmnium amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès

Foto: @XavierAntich

Òmnium Cultural ha avalat el pacte sobre la llengua que han acordat ERC, Junts, els comuns i el PSC al Parlament i, en una publicació a Twitter, ha celebrat que s’hagi “reconduït” un “ampli acord del 78% per defensar el català com a llengua vehicular i d’acollida, que rebutja els percentatges dels jutges i aposta pels criteris pedagògics”. L’entitat, que s’ha desmarcat del criteri d’altres plataformes independentistes, ha demanat que el nou marc legal “es faci efectiu” per tal que “es garanteixi la protecció jurídica dels centres i es desterrin els tribunals de les escoles”.

Òmnium ha valorat positivament el consens assolit i ha assegurat que l’entitat continuarà treballant per “seguir teixint confiances”, mentre que Plataforma per la Llengua, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), entre altres, s’han desmarcat de l’acord per contemplar el castellà com a llengua “d’ús curricular”. “Definir el castellà com a ‘llengua curricular’ permetria al Govern d’Espanya exigir un 50% de castellà a les aules, emparant-se en l’art. 6 de la LOMLOE”, ha assegurat a Twitter Plataforma per la Llengua, que ha anunciat que presentarà al Parlament “una esmena a la proposta de llei”.

L’ANC, que coincideix amb el criteri de la Plataforma, ha manifestat que “buscar un acord amb el PSC no serà un bon acord pel català”, mentre que el SEPC ha titllat Junts, ERC, PSC i comuns de “traïdors” i ha afirmat que l’acord suposa “un gran pas enrere que implica la cobertura política necessària per aplicar sense problemes la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 25%”. Les entitats també han criticat que el pacte no s’hagi consensuat amb la comunitat educativa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.