Moc del Síndic de Barcelona a l’Ajuntament per la superilla de l’Eixample

La tramitació del projecte estrella de Colau “no s’ajusta a dret” pel que fa a la informació pública

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha desacreditat el procediment amb què l’Ajuntament de Barcelona ha tramitat el projecte de la superilla de l’Eixample, una de les iniciatives estrella del govern municipal que encapçala Ada Colau.

En el seu pronunciament, aquesta institució ha conclòs que l’actuació de l’Àrea d’Ecologia, Urbanismo, Infraestructura i Mobilitat del consistori no ha estat “ajustada a dret” pel que al tràmit d’informació pública i al principi de bona administració.

En concret, destaca que s’ha engegat el procediment de contractació abans que conclogués el tràmit d’exposició pública i ha recordat a l’Ajuntament que té l’obligació de garantir que els ciutadans poden accedir i examinar fàcilment tots els documents públics, i que aquests documents han de ser sotmesos a informació pública de manera “clara i entenedora”.

La Sindicatura reacciona d’aquesta manera a la disconformitat que li havia traslladat la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona amb la licitació del projecte. L’Ajuntament de Barcelona, per la seva part, havia adduït que és possible iniciar la licitació d’un contracte abans de l’aprovació definitiva perquè considera que Bimsa, l’empresa municipal responsable de la contractació, “és un poder adjudicador no administració pública” que “està subjecte a un règim jurídic diferenciat”.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari