La policia pakistanesa preveu aplicar la “pena de mort” als assassins de les joves de Terrassa

El cònsol del Pakistan a Barcelona lamenta la "tragèdia" i afirma que el Govern del país lluita contra els "crims d'honor"

Els sis homes detinguts per haver assassinat les dues germanes de Terrassa

Foto: Policia del Punjab (Pakistan)

El cap de la policia del districte del Gujrat del Pakistan, Ata Ur Rahman, ha afirmat en declaracions a TV3 que preveu que s’apliqui la “pena de mort” -el càstig màxim- als sis familiars que van torturar fins a la mort les germanes Urooj Abbas i Aneesa Abbas, dues joves residents a Terrassa que van viatjar al país d’origen dels seus pares la setmana passada i a qui van assassinar en un “crim d’honor” per voler-se divorciar dels seus marits i cosins. Els sis homes autors dels fets estan detinguts des del diumenge, i la policia ja va assegurar que el cas es tractaria de forma “severa”.

“Hem aconseguit proves de l’escena del crim, així que no crec que ells puguin obtenir cap benefici indegut dels tribunals. Rebran el màxim càstig segons la llei pakistanesa, la pena de mort“, ha manifestat Rahman. Per la seva banda, el cònsol del Pakistan a Barcelona, Mirza Salam, ha assegurat que el Govern pakistanès sí que lluita contra aquest tipus de crims “deixant clar” que són “assassinats” i ha explicat la llei contempla un mínim de 25 anys de presó per cometre’ls. “El Govern està perseguint aquests delictes. I també s’ha de veure que els sis implicats en aquest assassinat ja són a la presó”, ha destacat en una entrevista a El Periódico.

El cònsol ha lamentat la “tragèdia” i ha afirmat que hi ha un “sentiment de tristesa” en la comunitat pakistanesa “especialment pel fet que els assassins eren familiars de les dues noies”. Salam ha indicat que aquest fet “no és una cosa normal” i ha considerat que els pares de les noies no “imaginaven que podia passar”. En relació amb el matrimoni concertat de les dues joves amb els seus cosins que resideixen al Pakistan, el cònsol ha explicat que la llei permet fer-ho per telèfon i que “possiblement” les germanes “van ser forçades a casar-se”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.