Junts abdica de retenir l’alcaldia de Girona

Les enquestes telefòniques que fa el partit auguraven uns pobres resultats a Marta Madrenas que, a més, manté males relacions amb Carles Puigdemont

Marta Madrenas i Carles Puigdemont, a la manifestació de la Diada del 2016

Junts per Catalunya ha començat l’operació “abdicació de l’alcaldia de Girona”. L’actual alcaldessa Marta Madrenas ha anunciat que no repetirà com a candidata. L’objectiu màxim al qual aspira ara Junts és mantenir-se en el govern municipal, encara que perdi regidors, mitjançant pactes postelectorals amb altres formacions polítiques.

Madrenas, que cada com té pitjor relació amb l’entorn de l’ex-president de la Generalitat i president sortint de Junts, Carles Puigdemont, i que va ser derrotada en les primàries per fer les llistes d’aquest partit en les eleccions al Parlament per l’actual consellera d’Universitat i Recerca, Gemma Geis, ha fet un pas al costat en la cursa per l’alcaldia i estalviar-se així l’assumpció de les culpes d’una molt probable derrota electoral. El puigdemontisme haurà conservat durant poc temps una alcaldia que van tenir els socialistes més de 30 anys.

Els darrers mesos, Junts ha realitzat diverses enquestes telefòniques que han constatat que la imatge de Madrenas com a alcaldessa és molt feble i que una retirada a temps seria el més convenient. Malgrat això l’actual alcaldessa s’aferra al càrrec de diputada al Parlament que no abandonarà durant els pròxims tres anys. Madrenas, de 54 anys, prefereix continuar escalfant l’escó abans que tornar a la seva feina privada com a agent de la propietat Immobiliària. Quan Puigdemont va fugir a Bèlgica i Junts va buscar alternatives per substituir-lo com president de la Generalitat, ella va fer circular el seu nom, la qual cosa la va fer caure en desgràcia.

El sector Madrenas aposta, ara, perquè la candidata a l’alcaldia del partit que ara dirigiran Laura Borràs i Jordi Turull sigui la degana del Col·legi d’Arquitectes de Girona, Assumpció Puig. És probable que no hi hagi ningú amb ganes de plantar-li batalla donat que l’escenari que deixen Madrenas I Puigdemont és d’un desert en la llista processista.

Actualment, l’ajuntament de Girona està format per 9 regidors de JxCat, 6 de Guanyem Girona, 6 del PSC, 4 d’ERC, 1 de Ciutadans i 1 no adscrit. Guanyem Girona, PSC i ERC no van arribar a un acord per formar govern després de les darreres eleccions municipals, un pacte que sembla molt més possible a les properes.

(Visited 434 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari