Productors de fruita marxen a Barcelona per reclamar ajuts urgents a la Generalitat

El sector alerta d'una situació econòmica desesperada que posa en risc la viabilitat dels negocis

Protesta de productors de fruita a Barcelona
Protesta de productors de fruita a Barcelona

Productors de fruita dolça i alcaldes d’una vintena de localitats de les terres de Lleida s’han concentrat aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar a la Generalitat de Catalunya que concreti urgentment les ajudes directes promeses per compensar les pèrdues que han causat en el sector les gelades i les pedregades.

Pere Roqué, dirigent del sindicat Asaja, ha xifrat aquestes pèrdues en 450 milions d’euros, corresponents al 70% de la collita d’enguany que calculen que s’ha perdut. El sector també alerta que les pèrdues posen en risc la viabilitat dels negocis i que, de fet, molts pagesos ja han anunciat que plegaran després d’aquesta campanya, segons ha explicat Jaume Molló, president de la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça.

Pel que fa al sector de la fruita seca, calculen que les pèrdues a les terres de Lleida han estat de 28 milions d’euros. La collita d’ametlles, en concret, ha minvat un 41%, segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Representants del sector han lamentat que no els han comunicat cap xifra oficial i han apuntat que organitzaran més protestes, després de reunir-se amb la secretària general de la Presidència, Núria Cuenca, en dependències de la Generalitat, però no amb el president Pere Aragonès, ni amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, com volien.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.