La Moncloa diu que els indults als líders del procés són “legals i útils”

Dona per fet que no es retiraran perquè han estat atorgats "dins de la més estricta legalitat"

Isabel Rodríguez, la ministra i portaveu del govern d’Espanya
Isabel Rodríguez, la ministra i portaveu del govern d’Espanya

El govern espanyol dona per fet que no es retiraran els indults als líders del procés. És el que es desprèn de les paraules de la portaveu de l’executiu espanyol, Isabel Rodríguez, que ha assegurat, en roda de premsa, que s’han atorgat dins de la més estricta legalitat: “Per descomptat que el govern defensa la legalitat de totes les seves actuacions, de totes. I en el cas dels indults, no només la seva legalitat, sinó també la seva utilitat en favor de la convivència i la recuperació de la normalitat a Catalunya”.

Aquesta ha estat la primera resposta oficial del gabinet de Pedro Sánchez després de saber-se que el Tribunal Suprem ha acceptat els recursos contra la llibertat dels 9 líders independentistes del procés presentats per PP, Vox, Ciutadans i desenes d’entitats i particulars, entre els quals hi ha l’exdelegat del govern espanyol, Enric Millo.

El Suprem revisarà ara la concessió d’aquesta mesura de gràcia que els va atorgar el govern espanyol. L’alt tribunal només la pot tombar si es dona un d’aquests supòsits: que s’hagi concedit de manera arbitrària, que tingui un defecte de forma o que els indults no estiguin ben motivats i argumentats.

El primer pas, però, serà decidir si totes les parts que han presentat recurs tenien legitimitat per fer-ho o no.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat que el Suprem hagi acceptat uns recursos que ja van ser denegats al gener per la mateixa sala, on han canviat dos magistrats i això ha fet variar les majories. Aragonès veu el Suprem “altament polititzat”, especialment en qüestions sobre Catalunya i creu que “la persecució judicial continua”.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari