Intervenció va advertir Laura Borràs que abusava dels contractes menors

Un administratiu assegura que l'actual presidenta del Parlament li deia a qui adjudicar els contractes

Laura Borràs
Laura Borràs

Un administratiu de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha assegurat aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que entre el 2014 i el 2016 l’aleshores directora de l’organisme, Laura Borràs, era qui li deia a qui havia d’adjudicar els contractes i ell l’obeïa perquè no tenia capacitat de decisió.

A més, ha explicat que la Intervenció de la Generalitat va advertir el 2014 a l’ILC que estava abusant dels contractes menors i que hauria de fer procediments negociats, amb més publicitat. Borràs va presentar al·legacions a l’informe d’Intervenció dient que era totalment legal fer aquell tipus de contractes.

Aquest administratiu, Borràs, Isaías Herrero i un amic d’aquest últim estan investigats per adjudicar irregularment a dit a Herrero, amic de Borràs, diversos contractes fraccionats relacionats amb diversos projectes de la web de l’ILC.

L’administratiu també ha explicat que el febrer del 2018, quan Borràs ja havia deixat l’organisme per ser diputada de Junts al Parlament, va enviar-li un missatge de veu demanant-li que el proper cop que els Mossos d’Esquadra anessin a l’entitat per investigar els contractes sospitosos ell l’avisés. L’home li va respondre que així ho faria.

El juny següent, quan Borràs ja era consellera de Cultura, va tornar a enviar un missatge de veu a l’administratiu preguntant-li com estava la tramitació d’una factura impagada a Herrero. L’administratiu no li va respondre.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari