El COE dona per trencada la negociació d’uns Jocs d’Hivern compartits per Catalunya i l’Aragó

Guanya pes una fórmula amb més protagonisme per a Catalunya davant la negativa de Lambán a l'acord tècnic

El president del COE, Alejandro Blanco
El president del COE, Alejandro Blanco

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha considerat trencades les negociacions per presentar una candidatura conjunta amb els governs autonòmics de Catalunya i l’Aragó per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, després de la tercera reunió telemàtica entre els parts, celebrada aquest dilluns.

No obstant això, el COE ha assegurat en un comunicat que seguirà treballant per presentar un projecte “tècnicament immillorable” al marge dels governs català i aragonès, sobre el qual es preveu que el president de l’organisme, Alejandro Blanco, parli en una compareixença pública aquest dimarts.

L’alternativa que guanya força és la d’una candidatura que concentri el protagonisme en Catalunya, després de la negativa persistent del president de l’Aragó, Javier Lambán, i del seu conseller d’Esports, Felipe Faci, a acceptar una fórmula que considen desequilibrada, després que els negociadors aragonesos donessin, inicialment, el vistiplau al repartiment de les proves i al projecte tècnic.

Fonts properes a les negociacions citades per El País indiquen que el COE estudia basar la futura proposta en les instal·lacions de Catalunya, i que no es tanquen al fet que es disputin proves en altres territoris. Però segons el diari Heraldo de Aragón, la pròxima proposta del COE consistirà en un repartiment de les proves entre els dos territoris al qual s’hi podran sumar-se els respectius executius autonòmics.

El govern de l’Aragó, segons El País, havia reclamat aquest dilluns acollir algunes proves d’esquí alpí, una petició que el COE ha denegat esgrimint l’acord tècnic, i en un comunicat ha explicat que havia acceptat dividir les proves en blocs en funció de la importància de les disciplines i permetre que Catalunya triés.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari