Tres dones agents dels Mossos denuncien un metge d’Interior per abusos sexuals

El doctor ha quedat en llibertat amb càrrecs i ha estat apartat del seu lloc de feina al Departament

Agent dels Mossos d'Esquadra
Agent dels Mossos d'Esquadra

Tres dones del cos dels Mossos d’Esquadra han denunciat un metge del Departament d’Interior per suposats abusos sexuals, segons ha avançat el programa Planta Baixa de TV3. El presumpte autor dels fets és un doctor que es diu Jordi, a qui les agents han acusat d’haver-les fet “tocaments en zones íntimes” durant una visita a la seva consulta, situada a la seu del Departament, la tardor del 2019.

El metge, de 60 anys, ha estat apartat del Servei de Vigilància de Salut Laboral d’Interior, on treballava, i ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest diumenge després de ser detingut el divendres. El doctor exercia com a funcionari des del 2017 i, malgrat que una de les víctimes va denunciar-lo el març del 2020, va poder continuar visitant pacients fins al novembre del 2021.

Segons ha explicat la periodista Anna Punsí, quan Interior va conèixer el presumpte cas d’abús sexual va assignar-li una infermera perquè el “vigilés”. A més d’agents dels Mossos, el metge també feia visites als Bombers de la Generalitat, als Agents Rurals, a Protecció Civil i a personal del 112. Les altres dues denúncies s’han presentat aquest 2022.

Una de les denunciants ha explicat al programa de TV3 que s’ha sentit molt sola durant tot el procés i que va tenir molt poc suport. “Tothom em deia: ‘Com ho podràs demostrar? Serà la teva paraula contra la seva, és un metge de la casa’, i això em tirava enrere”, ha relatat. Pel que fa a la resposta del Departament, l’agent ha afirmat que es va quedar “molt descontenta”  perquè l’únic que li van dir és que “a partir de llavors passaria visita amb una infermera, que havia d’entendre que era un company de feina”.

El secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, ha lamentat el poc acompanyament que van rebre les denunciants i ha assegurat que Interior estudia canvis en els protocols d’abusos sexuals per millorar l’atenció a les víctimes. Amorós també ha explicat que van conèixer el primer cas el juny del 2021, i que un mes després, va activar-se la defensa jurídica de la primera denunciant oferint-li també suport psicològic. La segona víctima va rebutjar l’assistència del Departament, però Amorós ha assegurat que Interior vol personar-se en totes les causes judicials obertes.

(Visited 162 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari