La Generalitat fixa una nova data per la T-Mobilitat: finals del 2024

Nova licitació de 21,6 milions d'euros per a les màquines validadores de la targeta

La targeta T-Mobilitat

El govern de la Generalitat preveu que la T-Mobilitat, la targeta de transport públic que ha de substituir l’actual sistema magnètic, estarà totalment operativa arreu de Catalunya “a finals del 2024”. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va pronosticar que la implantació definitiva de la targeta, que acumula set anys de retard i sobrecostos milionaris, seria al llarg del 2023, i el secretari general del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha precisat que calculen “que les set corones metropolitanes funcionin amb la T-Mobilitat a finals del 2022 o principis del 2023”.

Es preveu que la tardor del 2023 es produeixi l’apagada analògica, és a dir, la retirada de les targetes amb sistema magnètic, i que tots els usuaris del transport públic facin servir la T-Mobilitat. Quan el nou sistema estigui implantat, les corones actuals seran substituïdes per un sistema quilomètric, el qual preveu bonificacions per a les persones que utilitzen el transport públic més habitualment. Per tal que la targeta estigui operativa en la data assenyalada, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha licitat per  21,6 milions d’euros les màquines validadores de la T-Mobilitat que s’hauran d’instal·lar a busos interurbans, busos urbans, estacions de Rodalies i estacions de FGC de tot Catalunya.

“Hi haurà una zona zero del teu entorn amb tarifa plana, que calculem que serà uns 10 quilòmetres a la rodona, i el preu anirà pujant progressivament a mesura que facis quilòmetres amb transport públic”, ha explicat Font, que ha destacat que es pagarà pel trajecte entre dos punts en línia recta. No obstant això, encara s’ha d’establir com es farà el càlcul del sistema quilomètric i en què consistiran les bonificacions dels usuaris habituals, així com estudiar de quina manera s’evitarà penalitzar la gent que fa llargs trajectes.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari