El PDECat insisteix en les irregularitats mentre Junts els acusa de voler-los fer “fora de la carrera”

El partit de Puigdemont demana que es desestimi la demanda i els postconvergents que s'anul·li l'assemblea del 2020

Dirigents de Junts per Catalunya

El judici entre Junts i el PDECat per l’ús de la marca ha estat protagonitzat per l’intercanvi d’acusacions i retrets entre ambdós partits. L’advocat de Junts, Agustí Carles, ha sol·licitat la desestimació de la demanda presentada pel PDECat argumentant que aquesta “pretenia fer fora de la carrera a Junts”, mentre que la defensa del PDECat ha insistit que la formació liderada per Carles Puigdemont va saltar-se les normes durant l’assemblea del 27 de juny del 2020 i que, per tant, ha d’anul·lar-se.

En el judici, celebrat al jutjat de primera instància número 3 de Barcelona, l’advocada del PDECat, Laia Bartomeus, ha assegurat que en l’assemblea del 2020 “no es va garantir el sufragi ni es van convocar eleccions”, ja que no va haver-hi cap reunió presencial ni telemàtica, i ha denunciat que l’acta de la reunió es va redactar a partir dels acords que es van prendre mitjançant trucades telefòniques. ” Van ser trucades de dos advocats per darrere”, ha assenyalat.

Per la seva banda, la defensa de Junts ha argumentat que en l’assemblea es van vulnerar “normes estatutàries” a causa de la pandèmia, i ha remarcat que “no es podien reunir perquè hi havia restriccions”. A més, Carles ha afirmat que els exdirectius a qui no es va avisar de la reunió ja estaven desvinculats del partit i ha manifestat que “el PDECat no té legitimació per entrar en la vida d’un altre partit”.

La demanda també acusa Junts d’aprofitar-se del capital polític del PDECat, un fet que la defensa del partit de Puigdemont ha negat recordant que el capital polític “era dels dos membres de la coalició”. Carles ha assenyalat que la marca de Junts la va registrar Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i que la web la va registrar el PDECat, però ha assegurat que el 2019 va acordar-se que Junts es quedaria amb el domini i que “no hi va haver cap queixa”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.