Perquè va fallar la maniobra de Puigdemont d’apropament al Vaticà?

Perquè va demanar tantes mesures de seguretat per establir el contacte on line que el van acabar engegant. La tardor del 2017, coincidint amb la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya convocat pel govern de la Generalitat que presidia, Carles Puigdemont va buscar el suport del Vaticà a la seva causa. Per això, va fer arribar a la Secretaria d’Estat del Vaticà, a través de l’empresari italià Piergiorgio Bassi, el seu interès per contactar-hi. El número dos d’aquesta Secretaria d’Estat, Angelo Becciu, va dir que estava disposat a escoltar-lo. Aleshores, Bassi va explicar Becciu les condicions en què s’havia de fer la conversa: Havien de comunicar-se mitjançant una trucada per Skype que Becciu rebria al seu pis particular i a través d’un ordinador que li portaria un personatge del qual no se n’ha filtrat la identitat. Massa complicacions per un Vaticà que el va deixar penjat i sense conversa per Skype.

Piergiorgio Bassi està envoltat de misteriosos personatges russos. Entre ells, Nikolai Savodnikov, l’emissari que es va reunir amb Puigdemont poques hores abans que declarés la independència de Catalunya i que li va oferir el suport de 10.000 soldats russos, 500.000 milions de dòlars i una conversa telefónica amb Vladimir Putin. L’empresa de Bassi, PgB, va facilitar Savodnikov un visat turístic per viatjar a Itàlia, el 2016. Va justificar-ho dient que era amic seu i que el coneixia de quan era conseller del ministre d’Afers Estrangers rus, Serguéi Lavrov.

Puigdemont té unes amistats misterioses i curioses. La seva fallida operació d’acostament al Papa s’ha sabut perquè se n’ha parlat en el judici que se celebra al Vaticà en el qual s’acusa el cardenal Angelo Becciu d’estafa. Si l’ex-president fugit torna a contactar amb la Secretaria d’Estat vaticana no s’hi trobarà Becciu. El Papa el va apartar del càrrec quan va esclatar l’escàndol que l’afecta. Savodnikov vés a saber on para.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.