Educació fa oficial l’avançament del calendari escolar

El 5 de setembre començarà el curs per a infantil i primària i el 7 per a secundària, batxillerat i FP

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a Sant Cugat del Vallès (Generalitat de Catalunya)
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a Sant Cugat del Vallès (Generalitat de Catalunya).

La Conselleria d’Educació ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’ordre del calendari escolar que oficialitza l’avançament del curs anunciat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray i el president Pere Aragonès, que ha sigut un dels motius de les manifestacions contra el Govern català. El 5 de setembre serà la data d’inici del curs 2022-2023 per a infantil i primària i el 7 per a secundària, batxillerat i FP, tant a centres públics com privats. El curs acabarà el 22 de juny a infantil i primària i el 20 a l’ESO i el batxillerat.

L’ordre estableix que als cursos de formació d’adults les classes no començaran més tard del 19 de setembre. Aquest mateix calendari tindran els cicles formatius de grau mitjà i superior d’arts plàstiques i disseny, arts escèniques, ensenyaments artístics de règim especial i graus professionals de música i dansa.

Amb l’avançament del curs escolar, hi haurà un dia més de vacances al Nadal, període que anirà del 22 de desembre al 8 de gener. Els dies lliures de Setmana Santa seran del 3 al 10 d’abril. Els centres tindran un dia més de lliure elecció (un total de quatre).

A l’horari, s’inclou la jornada intensiva a infantil i primària durant el setembre. Es redueix una hora lectiva diària per compensar els dies d’avançament. “Ha de garantir, de totes maneres, el manteniment dels menjadors escolars amb activitats de lleure al migdia, prèvies a l’inici de l’activitat de lleure educatiu”, ha assenyalat. Es prorroga un curs més el pla pilot de jornada continuada a primària per a 25 escoles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides