AVE Barcelona-Figueres: retards de més d’una hora per actes vandàlics

El sabotatge va començar al tram entre Riudellots i Vilobí a les 00.03 hores, segons ha informat Renfe

Imatge d'arxiu d'un tren AVE (Renfe)
Imatge d'arxiu d'un tren AVE (Renfe).

Renfe ha denunciat que els trens AVE entre Barcelona i Figueres – Vilafant pateixen retards de més d’una hora per actes vandàlics avui, diumenge 22 de maig. El sabotatge va començar al tram entre Riudellots i Vilobí a les 00.03 hores.

Els vàndals van cremar arquetes de cablejat a tres punts de la via. El Centre de Control d’Adif va informar de la incidència a la una de la matinada i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar els autors del boicot.

El primer dels actes vandàlics va ocórrer a les 00.03 hores al tram entre Riudellots i Vilobí. El segon, cinc minuts després, a les 00:08 hores, entre Vilobí i l’entrada a la capital de Girona. En aquests trams, van provocar danys amb fogueres a les dues vies de l’AVE. A les 00.20 hores es va detectar un altre sabotatge en un tram de 24 quilòmetres, entre Girona i Vilademuls, on una de les dues vies de l’AVE ha quedat afectada.

Renfe ha assegurat que els retards de fins a una hora a la línia de l’AVE poden alterar la circulació dels 9 trens entre Barcelona i Figueres-Vilafant d’aquest diumenge. Ahir, dissabte 21 de maig, un despreniment de catenària a l’Aragó va deixar 5.000 passatgers sense connexió amb tren d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid durant tres hores.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides