AVE Barcelona-Figueres: retards de més d’una hora per actes vandàlics

El sabotatge va començar al tram entre Riudellots i Vilobí a les 00.03 hores, segons ha informat Renfe

Imatge d'arxiu d'un tren AVE (Renfe)
Imatge d'arxiu d'un tren AVE (Renfe).

Renfe ha denunciat que els trens AVE entre Barcelona i Figueres – Vilafant pateixen retards de més d’una hora per actes vandàlics avui, diumenge 22 de maig. El sabotatge va començar al tram entre Riudellots i Vilobí a les 00.03 hores.

Els vàndals van cremar arquetes de cablejat a tres punts de la via. El Centre de Control d’Adif va informar de la incidència a la una de la matinada i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar els autors del boicot.

El primer dels actes vandàlics va ocórrer a les 00.03 hores al tram entre Riudellots i Vilobí. El segon, cinc minuts després, a les 00:08 hores, entre Vilobí i l’entrada a la capital de Girona. En aquests trams, van provocar danys amb fogueres a les dues vies de l’AVE. A les 00.20 hores es va detectar un altre sabotatge en un tram de 24 quilòmetres, entre Girona i Vilademuls, on una de les dues vies de l’AVE ha quedat afectada.

Renfe ha assegurat que els retards de fins a una hora a la línia de l’AVE poden alterar la circulació dels 9 trens entre Barcelona i Figueres-Vilafant d’aquest diumenge. Ahir, dissabte 21 de maig, un despreniment de catenària a l’Aragó va deixar 5.000 passatgers sense connexió amb tren d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid durant tres hores.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.