Terradellas declara que Puigdemont no va rebutjar l’oferta dels emissaris russos

L'exdirigent de CDC diu que hi havia escepticisme pels 10.000 soldats, però que l'expresident els va instar a seguir parlant

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

Foto: @carlespuigdemont

L’exsecretari de relacions internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Víctor Terradellas, va declarar davant el jutge de Barcelona Joaquín Aguirre que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va declinar l’oferiment dels emissaris del Kremlin, sinó que “l’únic que va dir és ‘seguiu parlant'”. Segons revela la gravació de l’interrogatori, publicada per El Periódico, Terradellas explica al jutge que Sergei Motin i Jordi Sardà van contactar amb ell i li van demanar trobar-se amb Puigdemont, una reunió que l’expresident de la Generalitat va acceptar.

“Aquests senyors proposen ajuda”, declara l’exdirigent de CDC, que afirma que els van oferir “10.000 soldats russos” i “un post-finançament per ajudar a finançar la república catalana si esdevé república”. Terradellas afirma que davant de l’oferiment militar “hi ha un escepticisme de tothom perquè el nostre és un procés cívic, pacífic i democràtic”, i assegura que Puigdemont “d’això no en vol sentir ni a parlar, com aquell que diu”. Quan Aguirre li pregunta per la reacció del llavors president de la Generalitat, l’exdirigent de CDC declara que no va dir res, “que es manté atent i que ja anirem parlant”.

Després de la primera reunió va haver-hi una segona on l’expresident va trobar-se amb l’exdiplomàtic rus Nikolai Sadovnikov i en la qual “es parla de criptomoneda i es torna a parlar del finançament que tenen”, segons explica Terradellas. Llavors, quan el jutge li pregunta “per què si abans de la DUI Puigdemont va declinar l’oferiment de Nicolai, després (Tarradelles) es reuneix amb ell”, l’exdirigent de CDC aclareix que “el president no declina, el president l’únic que diu és ‘seguiu parlant’ i aquells dies vam seguir parlant amb el Nikolai”.

(Visited 195 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari