Qui defensava la limitació de mandats?

Ada Colau

Ada Colau defensava l’any 2014, un temps abans de ser elegida per primer cop alcaldessa de Barcelona, la necessitat de limitar els mandats. Ahir, vuit anys després, anunciava sense rubor que opta a la reelecció per tercer cop consecutiu. A les primeres eleccions (2015) va assolir una victòria històrica, poc contestable, derrotant al llavors alcalde Xavier Trias. També va concórrer a les eleccions de 2019, aquest cop va perdre davant del republicà Ernest Maragall; això no obstant, gràcies als vots de Manuel Valls, va ser reelegida alcaldessa. I, segons va anunciar ahir, Colau es torna a presentar (2023). En cas de victòria, podria continuar a l’alcaldia fins al 2027 -12 anys-. I la limitació de mandats?

Concretament, l’any 2014 Colau afirmava: “Volem treballar per una confluència real. Volem limitació de sous, de mandats, elecció directa de regidors”. Una voluntat reiterada llavors fins a l’avorriment, però després incomplerta. Els seus detractors, que cada són més, aprofiten la posada de llarg de la candidata per retreure-li les contradiccions. Gràcies a les xarxes socials, molts es pregunten què entén Colau per limitació de mandats: Quants anys de govern són excessius per a l’alcaldessa barcelonina? Diuen que aquest és l’últim, que després passarà el relleu. Es veu que ho fa per “consolidar” el seu projecte municipal. Com podíem llegir a les xarxes, els altres ho feien per vici, però ella ho fa perquè ha d’acabar la feina (entenguis la ironia).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.