L’Eurocambra demana a la Comissió que actuï en el 25% en castellà

Ciutadans va presentar una esmena que ha estat aprovada en l'informe Anual sobre l'Estat de Dret 2021

El Parlament Europeu ha aprovat la revisió de l’Informe Anual sobre l’Estat de Dret 2021 de la Comissió Europea. En aquest informe hi consta una esmena de Ciutadans, i que va presentar l’eurodiputada de la formació taronja Maite Pagazaurtundúa, en la qual s’insisteix en la necessitat de fer complir la llei per part de les administracions locals i regionals europees, fins i tot si els governs no actuen per a evitar vulneracions.

Així, el Parlament Europeu demana a la Comissió que actuï davant les violacions a l’estat de dret per part de les regions de la Unió Europea o davant la inacció de governs centrals. Segons Ciutadans, aquesta situació és la que es dona a Catalunya amb la negativa a complir el 25 % d’espanyol en l’educació.

El text demana a la Comissió Europea que faci complir els valors fonamentals de la UE “quan siguin vulnerats pels estats membres o quan aquests no actuïn en cas de vulneracions comeses per entitats subestatals amb la finalitat d’augmentar la confiança dels ciutadans en la judicatura”. I reclama a la Comissió que utilitzi “tots els mitjans al seu abast per a actuar en aquest sentit, en particular, el mecanisme de condicionalitat de l’estat de dret, quan escaigui”.

La Comissió lamenta “les actituds de les autoritats del Govern català, que fan gala públicament de la seva negativa a complir les sentències dictades pels tribunals competents en l’àmbit de l’educació, vulnerant de manera flagrant el dret dels nens a estudiar en la llengua oficial del seu estat membre”. I denuncia que aquestes actituds i accions, juntament amb l’assetjament als demandants “posen en perill el respecte de l’estat de dret i la separació de poders, la qual cosa perjudica greument la llei i els drets dels ciutadans”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.