El TSJC accepta que un pare demani l’execució forçosa del 25% de castellà

El tribunal reconeix la condició d'afectat tant als alumnes com als seus progenitors

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

La secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat que el pare d’un alumne d’un institut català -no s’especifica quin- es personi com a part afectada en la causa del 25% de castellà i que pugui, així, demanar l’execució forçosa de la sentència, que afecta tot el sistema educatiu de Catalunya. La resolució està signada per tres magistrats, i compta amb un vot particular discrepant signat per altres dos.

En la interlocutòria del 13 de maig que s’ha fet pública aquest dijous, el tribunal reconeix la condició d’afectat a les famílies, tant als alumnes com als seus pares, perquè, segons argumenta, “poden resultar tant beneficiats per l’execució de la sentència com perjudicats de la seva inexecució”. A més, afegeix que els alumnes i els seus pares “compareixen amb la legitimació que els atorga la condició d’usuaris singulars d’un centre escolar concret”.

La petició del pare va presentar-se el darrer 7 d’abril, i la Generalitat s’hi va oposar al·legant la falta de legitimació d’una persona concreta per a demanar l’execució forçosa a tot el sistema educatiu. L’Advocacia de l’Estat, per la seva banda, sí que va acceptar la personació del pare en la causa, però va assenyalar que el seu paper s’havia de limitar a allò que afecta els seus fills i no fer-se extensiu a tot el sistema educatiu.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari