El PSC i els comuns es desmarquen de la proposta d’ERC i Junts sobre el català

Illa avisa que no es mouran de l'acord inicial per reformar la Llei de Política Lingüística

El cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa (PSC)

Foto: @gpscongreso

La proposta sobre el català en la qual han estat treballant ERC i Junts per buscar una alternativa a l’acord assolit pels republicans, el PSC i En Comú Podem no ha convençut als socialistes ni als comuns. El líder de l’oposició al Parlament, Salvador Illa (PSC), ha afirmat en declaracions als mitjans que no estan satisfets amb la proposta que els han fet arribar i que els socialistes es mantenen al costat del pacte per reformar la Llei de Política Lingüística (LPL).

La darrera proposta que ens han enviat no la veiem; ja vam arribar a un acord que vam treballar durant dos mesos per tenir un punt de consens. Ens mantenim aquí”, ha avisat Illa, que ha insistit que el pacte per reformar la LPL sí que “permetia complir” la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el 25% de classes en castellà. “Volem que el català sigui el centre de gravetat, però això no implica atacar el castellà”, ha publicat a Twitter el president del grup parlamentari dels socialistes.

La proposta dels socis de Govern no contemplaria cap percentatge per a l’ensenyament de les llengües oficials, segons ha publicat l’Ara, i eliminaria, a més, la referència al dret de rebre l’ensenyament de les llengües oficials “i en les llengües oficials”. En canvi, l’acord inicial assolit pels republicans, els socialistes i els comuns, del qual Junts va acabar-se desmarcant, incloïa el castellà com a llengua d’aprenentatge a l’escola. Com el PSC, En Comú Podem tampoc comparteix la proposta d’ERC i Junts ja que, segons ha avançat La Vanguardia, la formació que lidera Jéssica Albiach considera que no és suficient per complir amb l’objectiu de “protegir els centres de les ingerències judicials”, com sí que s’aconseguia amb la reforma de la LPL.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari