El govern central ‘rep’ Joan Carles I reclamant-li explicacions

El rei emèrit aterra en jet privat aquest dijous a la tarda i es trobarà dilluns amb Felip VI

Joan Carles I
Joan Carles I

El govern d’Espanya ha insistit a reclamar explicacions al rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, aquest dijous, quan torna després d’una absència de dos anys.

En aquesta darrera ocasió, han estat les vicepresidentes primera i segona, Nadia Calviño (PSOE) i Yolanda Díaz (UP), les que han destacat la necessitat que ofereixi explicacions a la ciutadania.

En declaracions a la Cadena SER, Calviño ha manifestat que “tots els ciutadans espanyols mereixen una explicació” sobre el que ha descrit com “informacions molt inquietants” sobre el patrimoni i els negocis de Joan Carles I. A més, ha dit que el govern espanyol “està avançant” en l’elaboració d’una llei sobre la Corona i ha elogiat la tasca de l’actual cap d’Estat, Felip VI.

Per la seva part, Díaz ha expressat indiferència sobre on va el rei emèrit, però ha dit que ha de “retre comptes als espanyols i les espanyoles”. Abans, la ministra i portaveu, Isabel Rodríguez, també havia reafirmat que la postura de l’executiu que encapçala Pedro Sánchez és que l’anterior cap d’Estat ofereixi explicacions.

Està previst que Joan Carles I arribi en un jet privat aquest dijous, a les 19 hores, a l’aeroport de Peinador (Vigo) per assistir a un acte al Club Náutico de Sanxenxo, segons ha avançat Europa Press. Dilluns vinent es trobarà a Madrid amb el seu fill, Felip VI.

Fonts de la Moncloa citades per la mateixa agència reconeixen que el retorn del rei emèrit és “incòmode” i consideren que genera una dificultat per a la Casa Reial, per bé que accepten que no poden impedir que torni.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.