El CIS situa Feijóo a 1,6 punts de Sánchez

Els populars retallen 7,4 punts als socialistes en tres mesos i redueixen la diferència a la meitat des de l'abril

Alberto Núñez Feijóo
Alberto Núñez Feijóo

El baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) situa el PP d’Alberto Núñez Feijóo a 1,6 punts del PSOE de Pedro Sánchez en intenció de vot. Segons la darrera enquesta, corresponent al mes de maig i realitzada després de l’esclat del cas Pegasus, la distància entre els dos partits més votats a Espanya s’ha reduït en gairebé la meitat, ja que el baròmetre del mes d’abril situava els socialistes 3,1 punts per davant.

El darrer baròmetre mostra una intenció de vot del 28,7% per al PP i del 30,33% per al PSOE. La dada dels populars aquest mes de febrer, quan va esclatar una crisi oberta al partit que va fer plegar Pablo Casado com a president, era del 21,3%. Així doncs, la formació conservadora ha recuperat 7,4 punts als socialistes des que Feijóo la lidera.

Paral·lelament, la darrera enquesta del CIS reflecteix una pujada de 2,2 punts de Vox, que assoliria la seva estimació de vot rècord de la legislatura amb un 16,6%. Ciutadans cauria encara més: de 2 a 1,8 punts.

Unidas Podemos obté una intenció de vot del 9,6%, una dada a la baixa que, afegida a la recuperació del PP i a la pujada de Vox, apunta a un enfortiment del bloc de la dreta davant de les formacions del govern de coalició.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari