Villarejo va planificar ‘fake news’ contra independentistes amb el cap de gabinet de Fernández Díaz

De la Rosa va reclamar una recompensa econòmica per facilitar documents a l’'operació Catalunya'

Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El comissari José Manuel Villarejo va ordir la publicació de fake news contra dirigents independentistes durant la campanya de les eleccions catalanes del 2012 amb Francisco Martínez, que llavors era el cap de gabinet del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz (PP), revela el diari El País.

Segons aquesta informació, basada parcialment en l’àudio d’una conversa entre Villarejo i Martínez, el Ministeri de l’Interior va difondre informes anònims que atribuïen delictes de corrupció a destacades figures de l’independentisme, i el ministre Fernández Díaz va encarregar al seu cap de gabinet, que el 2013 va esdevenir secretari d’Estat de Seguretat, que es reunís amb Villarejo.

Els àudios sobre la denominda operació Catalunya revelats per El País reflecteixen els contactes amb Villarejo i amb l’empresari Javier de la Rosa, connectat amb l’expresident català Jordi Pujol, durant els quals De la Rosa va demanar una recompensa econòmica per proporcionar documentació que acredités revelacions contra Pujol i dirigents independentistes. En concret, va proposar la xifra de 250.000 euros, però Interior no va donar el vistiplau pel pagament, afegeix el mateix diari.

Un pla de Villarejo comunicat a Martínez era enregistrar una visita dels Pujol al banc suís Lombard, però la família de l’expresident no hi va anar. A més, l’excomissari va voler provocar un moviment de Jordi Pujol, proporcionant informes a El Mundo que vinculaven l’expresident català i l’aleshores president, Artur Mas, amb comptes a Suïssa i amb un enriquiment il·legal mitjançant comissions vinculades amb el cas Palau.

La mateixa informació destaca la similitud entre aquest modus operandi i el de la publicació a El Mundo d’un suposat extracte bancari que atribuïa a Xavier Trias, llavors alcalde de Barcelona, diners a Suïssa, document que l’entitat bancària va afirmar que era fals.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari