L’Eurocambra no pot verificar ara les credencials de Junts i d’Esquerra

Pregunta a la Junta Electoral Central què s'ha de fer en els casos de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Solé

Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

El Parlament Europeu no ha verificat les credencials de tres eurodiputats de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i del representant d’ERC Jordi Solé. El motiu ha estat que la institució no ha rebut la notificació pertinent i la documentació necessària de la Junta Electoral Central espanyola.

Adrián Vázquez (Ciutadans), president d’Afers Jurídics, ha manifestat que “tenim la responsabilitat de verificar les credencials dels eurodiputats, que han de notificar noms i procediments exigits per les autoritats nacionals per evitar conflictes d’interessos i incompatibilitats”. El procediment exigit és acatar la Constitució espanyola.

La Comissió d’Assumptes Jurídics sol·licitarà a la Presidència del Parlament Europeu que sol·liciti formalment a la Junta Electoral Central el trasllat de la documentació i l’enviament d’una notificació per tal de comprovar les credencials. Si no és possible, ha d’explicar l’absència de documentació i les conseqüències que “es derivin”.

L’organisme ha assenyalat, així i tot, que a la “pràctica no els afecta” el treball parlamentari. Tot i això, ha subratllat que aquesta situació ha de ser “temporal”. “No posem en dubte si tenen l’acta, sinó que, davant de la falta de notificació, no podem emplenar el tràmit parlamentari”, ha argumentat Vázquez.

Les opcions que s’estudien davant aquest escenari, segons fonts parlamentàries recollides per Europa Press, són que la Junta Electoral pugui decidir deixar vacant l’acta, establir la pèrdua de certs drets com a diputats o que temporalment segueixin sense aquesta verificació.

(Visited 177 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari