La Generalitat no pot ser acusació popular al cas Pegasus

L’Audiència Nacional conclou que la llei no preveu que aquesta institució pugui exercir aquest paper

Pere Aragonès, en una reunió del govern
Pere Aragonès, en una reunió del govern

El jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama ha descartat que la Generalitat de Catalunya pugui personar-se en el cas Pegasus per exercir l’acusació popular, ja que “no hi ha habilitació legislativa general” perquè la puguin exercir “persones jurídiques públiques”.

En particular, la interlocutòria coneguda aquest dimecres indica que “el sistema general de la Llei d’Enjudiciament Criminal no permet inferir” que la Generalitat puguin exercir-la.

De fet, afegeix que aquest paper en el procés penal correspon a la Fiscalia i assenyala que, si s’acceptés la petició en aquest sentit formulada pel govern català, els drets dels acusats podrien patir una afectació greu pel fet d’afrontar les acusacions de dues entitats públiques que “no són ofeses pel delicte i defensen interessos similars”.

Pel que fa als arguments presentats per la Generalitat, descarta aquells que es basen en el redactat de l’Estatut d’Autonomia argumentant que són “referències genèriques als mandats dels poders públics de promoure el ple exercici de llibertats i drets”, i, sobre els que esgrimeixen la llei catalana sobre delictes d’odi, conclou que aquesta norma no correspon als delictes d’aquest cas.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari