La Fiscalia demana que s’arxivi la causa contra Marín pel cas del Consell Esportiu

Anticorrupció considera que l'alcaldessa "va actuar sense cap ànim d'ocultació dels fets"

Núria Marín
Núria Marín

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge instructor del cas sobre les presumptes irregularitats al Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat que arxivi la causa oberta contra l’alcaldessa del municipi i també presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín (PSC), en considerar que la socialista no va fer cas omís de l’alerta del regidor Jaume Graells sobre el presumpte desviament de fons de l’entitat. En l’escrit, el fiscal Luis García Cantón considera que Marín “va actuar sense cap ànim d’ocultació dels fets que es van posar en el seu coneixement i, en conseqüència, sense fer deixadesa de les seves funcions“.

García Cantón argumenta que l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, després de rebre la denúncia de Graells,  “va ordenar” posar en marxa una auditoria amb la fi “d’aclarir la veracitat dels fets dels quals va ser informada”, rebutjant així la seva imputació pel delicte d’omissió del deure de perseguir delictes. Anticorrupció considera, doncs, que Marín va complir “amb l’obligació de controlar el bon fi de les subvencions concedides”.

La Fiscalia assenyala també en l’escrit presentat al jutge que investigar la socialista per malversació i prevaricació “al·legant com a únic motiu” que, com a alcaldessa, és la màxima responsable de les decisions que pren l’ajuntament és “excessiu” pel risc “de convertir qualsevol edil en un blanc, per presumpció excessiva, de les denúncies o querelles que puguin interposar-se contra qualsevol autoritat o funcionari de l’àmbit local per manca d’indicis que permetin deduir el contrari”.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari