Borràs anima els seus a donar-li suport a Junts

La batalla interna a Junts pel lideratge que deixa vacant Jordi Sànchez està ben viva. Malgrat les crides a la unitat, a fer només una candidatura conjunta, a pactar entre les diferents famílies i a compartir lideratges, hi ha qui es resisteix a la idea de tancar en fals el debat.

Portes endins, les darreres setmanes els dirigents i caps de totes les faccions de Junts estan negociant com i a canvi de què es podria portar a terme aquesta estratègia conjunta amb una sola candidatura, que implicaria un tàndem bicèfal de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’exconseller Jordi Turull.

Però per si les coses no van com ells volen, hi ha qui fa la guerra pel seu compte. És el cas de Borràs i el seu equip més proper, que ja van movent fils entre els seus partidaris perquè facin pressió i expliquin en públic que són més partidaris de donar tot el poder del partit a la presidenta del Parlament.

Així, Borràs acaba tenint més elements de pressió en la negociació si el pacte amb els de Turull es consuma. I si no, ja tindrà els seus partidaris mobilitzats i fent-li campanya. Els primers a reaccionar de forma explícita i disciplinada són l’antic partit escindit d’ERC i ara part de Junts, Reagrupament, que ja ha mostrat el seu suport total a Borràs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.