Uns 4.000 taxis col·lapsen Barcelona per protestar contra els VTC

El sector avisa al Govern català que si no es limiten les llicències "hi haurà conflicte i no hi haurà pau per a ningú"

Els taxistes col·lapsen la Gran Via de Barcelona

Foto: @Elite_TaxiBcn

El sector del taxi participa aquest dimecres de manera unitària en una aturada total que ha omplert la Gran Via de Barcelona amb uns 4.000 taxis, segons els organitzadors, amb l’objectiu de protestar contra l’esborrany que el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, encapçalat per Jordi Puigneró (JxCat), ha elaborat per regular els VTC. Élite Taxi, STAC i Taxi Companys, convocants de la vaga, asseguren que l’esborrany no limita les llicències VTC, i acusen la Generalitat de voler imposar el model de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Els taxistes exigeixen a l’Executiu català que limiti les llicències dels VTC a una per cada 30 taxis, com va aprovar el Govern central, i insisteixen que el Tribunal Suprem va avalar aquesta ràtio en una sentència del 2018. “Si no s’atén l’únic punt de la nostra demanda, el sector del taxi ho interpretarà com un atac del Govern a la seva supervivència i una empara als seus enemics, que han fet del frau la norma per acabar amb el sector”, ha afirmat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, que ha advertit que si no s’aplica la ràtio 1/30 “hi haurà conflicte i no hi haurà pau per a ningú”.

Álvarez assegura que amb el decret, la Generalitat “vol blanquejar les 4.000 llicències de VTC que hi ha a Catalunya”, fet que assegura que no permetran, i ha insistit que els partits polítics “s’han de pronunciar”. “Ens sembla estrany que els partits d’esquerra i independentistes, que sempre condemnen les polítiques d’Isabel Díaz Ayuso, vulguin imposar el mateix model aquí”, ha manifestat el portaveu d’Élite Taxi, que també ha fet una crida a “protegir el sector pel bé de tots”.

La concentració i posterior marxa lenta de taxistes ha començat a les 10 del matí i ha deixat sense taxis a tota la ciutat, tot i que sí que s’està donant servei gratuït a persones amb mobilitat reduïda o que necessiten desplaçar-se a centres mèdics. La cua de taxistes ha omplert tota la Gran Via i ha arribat fins a la plaça Espanya de Barcelona, també s’ha ocupat el carrer Tarragona i part del carrer Numància. La capçalera de taxistes ha arribat al Parc de la Ciutadella a dos quarts de dotze del matí, amb l’objectiu de concentrar-se al voltant del Parlament abans de reunir-se amb representants polítics a la una del migdia.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari