Un jutjat de Barcelona investiga la relació entre Anonymus i Tsunami Democràtic

Els Mossos consideren que els 30 imputats formaven part d'un grup organitzat que fomentava les accions de la plataforma

Gent concentrada a l'aeroport del Prat

El jutjat d’instrucció número 26 de Barcelona ha començat aquesta setmana a prendre declaració a cinc de les 30 persones investigades per la seva presumpta vinculació a Anonymus, el moviment de hackers mundial. Com ha avançat El Punt Avui, s’investiga si diversos hackers catalans van implicar-se i donar suport a les protestes convocades per Tsunami Democràtic la tardor del 2019.

La causa es fonamenta en la investigació que han dut a terme els Mossos d’Esquadra a les xarxes socials, amb la qual pretenen demostrar que aquestes persones haurien col·laborat amb la difusió de les convocatòries de Tsunami Democràtic i que es tractava d’un grup organitzat destinat a fomentar la participació en les accions promogudes per la plataforma. La policia va tancar el canal de difusió del moviment Anonymus Catalonia, però segons el mitjà citat, la investigació dels Mossos atribueix als joves la rèplica d’aquest canal i la seva promoció.

Les cinc persones citades a la Ciutat de la Justícia han comparegut aquest dilluns tot i que s’han negat a declarar. Un dels investigats és el jove Joel Muñoz, conegut com a Xelj a les xarxes socials, que també té una altra causa oberta per, presumptament, haver format part d’una operació comandada per Anonymus que va efectuar atacs informàtics a webs d’empreses i serveis governamentals espanyols després de l’1-O. Muñoz s’enfronta a una pena de 18 anys de presó per aquesta causa anterior.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari