Talls de carreteres arreu de Catalunya per la vaga d’educació

Els docents han aturat la circulació de vehicles a les rondes i a la Gran Via de Barcelona

Docents en vaga tallen la circulació a Barcelona

Foto: @USTECSTEs

El professorat de les escoles i instituts catalans ha iniciat aquest dimarts una nova jornada de mobilitzacions tallant el trànsit en diversos punts de Catalunya. Convocats pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT, Intersindical, CGT, Aspepc i USOC, els docents han aturat la circulació de vehicles a la Gran Via -a l’altura de La Campana- i a les rondes de Barcelona, talls que també s’han dut a terme a Manresa, Mataró, les Gavarres, Tortosa i Sabadell.

Aquesta ha estat la primera de les quatre jornades de vaga convocades pels sindicats educatius, que reclamen la dimissió del conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray. Els docents exigeixen la reversió de les retallades, la retirada del nou currículum i de l’avançament del curs escolar, l’estabilització del personal interí i que el Departament d’Educació assumeixi la responsabilitat de la defensa del català a l’escola.

La pròxima jornada de mobilitzacions serà la vaga general del 25 de maig, que anirà seguida d’una altra aturada parcial -de 8 a 10 h- el 2 de juny. La darrera data assenyalada és el 9 de juny, quan els sindicats han convocat una nova vaga total. Pel que fa als serveis mínims, aquest dimarts s’han fixat en un 33% a infantil, primària i secundària.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari