Recurs de la Generalitat contra l’execució del 25% de castellà

El Govern català demana que se suspengui la sentència fins que el TSJC resolgui el recurs

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, el president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà

Foto: @govern

El govern de la Generalitat ha presentat aquest dimarts un recurs de reposició contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fer el 25% de les classes de castellà a les aules, i pretén que se suspengui l’execució de la sentència mentre es resol el recurs. Ho ha anunciat la portaveu de l’Executiu català, Patrícia Plaja, que ha explicat que el gabinet jurídic de la Generalitat considera que l’Assemblea per una Escola Bilingüe a Catalunya “no té legitimitat” per reclamar l’aplicació de la sentència.

Plaja ha manifestat que, a banda del recurs judicial, “també es treballa perquè aviat estiguin llestes les modificacions legislatives necessàries per respondre a aquest atac al català i al model d’escola catalana”. A més, ha anunciat que els pròxims dies s’aprovarà un decret llei amb l’objectiu de protegir els centres educatius i els seus projectes lingüístics.

En relació amb la llei de política lingüística, la seva modificació segueix aturada des que Junts va despenjar-se de l’acord assolit amb ERC, el PSC i En Comú Podem. Els partits han donat 24 hores a la formació postconvergent perquè torni al consens, i han advertit que si l’acord no es refà, forçaran que la reforma s’inclogui en el debat del pròxim ple per tirar-la endavant sense els vots de Junts.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari