Quina figura de Junts no paeix l’èxit de la catalana Chanel a Eurovisió?

Chanel, al festival d'Eurovisió
Chanel, al festival d'Eurovisió

La secretària segona del Parlament de Catalunya, Aurora Madaula, ha escrit a Twitter: “Que això d’Eurovisió és nacionalisme espanyol i que Catalunya no hi estava representada, ho sabeu, oi?”.

Madaula, que també és dirigent del Consell per la República promogut per Carles Puigdemont, s’ha trobat amb una resposta que incloïa les dades de share televisiu del festival per comunitat autònoma, un rànquing on Catalunya és tercera (53%), només per sota Madrid (60%) i Castella i Lleó (54%).

Com a reacció, ha afegit que aquestes dades “demostren el que deia al tuit” i que la cantant catalana Chanel, que ha obtingut una meritòria tercera plaça i va mostrar la bandera espanyola, ha estat usada “nacionalment”.

En concret, Madaula, que ha assegurat que “no pretenc donar lliçons, sinó explicar el procés que està fent el nacionalisme (banal) espanyol”, ha indicat que “s’escull una representant catalana per usar-la nacionalment (sic)”.

Així, doncs, la dirigent independentista i membre de la Mesa del Parlament català sosté no només que Chanel, d’Olesa de Montserrat, no representa Catalunya, sinó també que ha estat escollida des del poder de l’Estat central perquè actuï al servei del nacionalisme espanyol.

Madaula ha trobat aquest dilluns un altre argument per defensar la seva anàlisi: “Quin fart de bloquejar gent que m’insulta per haver explicat què significa Eurovisió en termes de nacionalisme. De fet, aquesta reacció corrobora el meu argument“.

Una altra independentista com l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, en canvi, ha passat en pocs anys de voler un boicot contra el festival per la presència d’Israel a sumar-se a l’entusiasme desfermat aquest cap de setmana, desitjant “Que la Moreneta acompanyi Chanelazo“.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.