Proposen crear un peatge urbà de 4 euros al dia per entrar a Barcelona

Entitats ecologistes reclamen un pla que redueixi la contaminació i aposti per una mobilitat més sostenible

Embús a la Ronda de Dalt
Ronda de Dalt

Vuit entitats ecologistes proposen fer pagar quatre euros al dia per circular amb cotxe i moto per Barcelona. Seria un peatge urbà, com el que ja existeix en ciutats com Londres o Milà, que s’aplicaria a la Zona de Baixes Emissions. És tot l’espai de rondes endins. Des de l’Ajuntament de Barcelona, però, de moment recorden que cal canviar la llei per aprovar i aplicar un peatge urbà.

La proposta consisteix a fer pagar aquests quatre euros de peatge al dia per circular dins de les rondes de Barcelona de 7 del matí a 8 del vespre, cada dia de la setmana. Un espai que també inclou parts de Cornellà, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. S’aplicaria a residents i no residents, però tots els vehicles tindrien 10 dies de circulació gratuïta a l’any.

Les entitats ecologistes calculen que cada any s’obtindrien uns 370 milions d’euros d’ingressos per invertir en transport públic per als usuaris que vénen de més lluny. Des de l’Associació de Promoció del Transport Públic asseguren que els ciutadans dels municipis afectats ja tenen una bona xarxa de mobilitat urbana.

Quedarien fora del peatge urbà els vehicles amb més de tres ocupants, els de mobilitat reduïda, els taxis, els serveis d’emergència i les persones amb rendes molt baixes que necessitin el cotxe per treballar.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, diu que ho estudiaran, però recorda que Barcelona no pot tirar pel dret: “Per tirar endavant propostes d’aquest tipus necessitem un gran acord entre les diferents administracions, com vam fer amb la ZBE. A més, en el cas del peatge calen canvis legislatius previs”.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari