Salvador Illa denuncia que “el Govern fa la política de la CUP” en matèria de seguretat

El líder del PSC afirma que no s'han de permetre ocupacions "ni amb K ni amb C" i demana suport pels Mossos

Salvador Illa, líder del PSC i candidat a president de la Generalitat de Catalunya a les eleccions autonòmiques del 2021
Salvador Illa, líder del PSC i candidat a president de la Generalitat de Catalunya a les eleccions autonòmiques del 2021.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha denunciat que el govern de la Generalitat està aplicant les polítiques que defensa la CUP en matèria de seguretat. En aquest sentit, Salvador Illa, ha lamentat que pel que fa a l’ocupació il·legal d’habitatges “hi ha hagut per part d’algunes formacions polítiques massa condescendència”.

En declaracions a Mataró Televisió, el líder dels socialistes catalans ha assegurat que “quan una persona té un problema d’habitatge ha d’acudir al seu ajuntament i se li proporciona una solució”. Per a Illa no s’han de permetre ocupacions “ni amb K ni amb C”.

Per a Salvador Illa, els alcaldes catalans estan especialment preocupats pels temes de seguretat ciutadana i que, per tant, “s’ha de donar suport, sense fissures, als agents de l’autoritat; siguin policies locals, siguin mossos d’Esquadra o siguin Cossos i Forces de Seguretat”.

Illa ha afegit que és crítica “amb el govern de la Generalitat, perquè tenen un discurs i un plantejament, vull ser molt clar, que fan la política de la CUP i així no resoldrem els problemes de seguretat”.

Illa lamenta el poc suport, que a parer seu, reben els agents de la policia catalana per part de l’executiu de Pere Aragonès. En aquest sentit, el líder del PSC s’ha preguntat que “com és possible que agents dels Mossos d’Esquadra que el 2017 van tenir una actitud heroica en combatre uns atemptats terroristes, que han sigut reconeguts com a víctimes de terrorisme, no se’ls hagi ni contestat d’una petició que feien d’ajuts”.

El líder dels socialistes catalans es pregunta que “quina moral poden tenir els mossos d’esquadra quan veuen això? No és la política de la CUP la que ha d’aplicar el govern de la Generalitat i el conseller (Joan Ignasi) Elena“. Per a Illa el que cal és “posar més recursos, molts més recursos”, al servei de la policia per a garantir la seguretat ciutadana.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari