El PSOE frustra la rebaixa de l’IVA dels productes d’higiene menstrual

La ministra d'Igualtat afirma que la mesura es negociarà en els Pressupostos Generals de l'Estat

La ministra d'Igualtat, Irene Montero

Foto: @Congreso_Es

La nova llei de l’avortament no contemplarà finalment la rebaixa ni la supressió de l’IVA per als productes d’higiene menstrual i femenina. Segons ha confirmat aquest dilluns la ministra d’Igualtat, Irene Montero, l’IVA superreduit “no està inclòs” en la llei perquè el Ministeri d’Hisenda ha tombat la mesura, malgrat que formava part de l’acord de Govern entre Podemos i el PSOE.

En una entrevista a la Cadena SER, Montero ha explicat que a causa de la falta d’acord amb Hisenda, la rebaixa de l’IVA en els productes d’higiene menstrual “queda pendent” i que es negociarà en els Pressupostos Generals de l’Estat. L’obstacle és el cost de 30 milions d’euros que suposa. “Amb el sobrecost de les obres de la M-30 s’haurien pogut pagar 69 anys d’una reducció a IVA superreduït dels productes d’higiene menstrual”, ha lamentat la ministra d’Igualtat.

Montero ha afirmat que, tard o d’hora, aquesta mesura s’haurà d’implementar, i ha destacat que “hi ha un 22% de dones que diuen que no poden escollir el que necessiten, o que no poden pagar-ho“. “Seguirem buscant a la fórmula”, ha insistit. Malgrat la falta d’acord en la reducció de l’IVA per a productes menstruals, la ministra d’Igualtat ha reivindicat la importància de la nova llei de l’avortament, la qual permetrà  a les dones poder agafar baixes per menstruacions incapacitants i que les menors a partir dels 16 anys puguin avortar sense el consentiment dels seus pares o tutors legals.

“Espanya és el primer país que comença a parlar d’una cosa que hem viscut des del tabú, des de la vergonya: hem assumit que no hem de parlar de la menstruació o que no tenim drets relacionats amb la salut menstrual”, ha destacat Montero. L’esborrany de la llei, segons ha explicat la ministra, “ja està acabat” i demà es tractarà al Consell de Ministres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.