Concentració d’estudiants a la delegació del Govern central contra el 25% de castellà

La convocatòria del SEPC i de la Coordinadora d'Assemblees Interuniversitàries ha aplegat un centenar de joves

Estudiants concentrats davant la delegació del Govern central

Foto: @SEPC_nacional

Un centenar d’estudiants es concentra des de primera hora d’aquest dilluns davant la delegació del Govern central a Catalunya per protestar contra l’execució de la sentència del 25% de classes en castellà i contra la nova Llei de Convivència Universitària (LCU). Durant la convocatòria, que reuneix membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i de la Coordinadora d’Assemblees Interuniversitàries (CAI), quatre estudiants s’han encadenat davant de les portes de la delegació.

Les organitzacions han criticat que la LCU està “feta a mida per desarticular” el moviment estudiantil i han acusat l’Estat de ser “l’autèntic responsable” de “l’ofensiva” contra el català. “Sabem que la supervivència de la nostra llengua no és possible en el marc de l’Estat espanyol”, ha assenyalat el SEPC, que ha explicat que els estudiants es planten “perquè continua sent legítim i necessari” defensar “una educació pública i plenament en català”.

Els Mossos d’Esquadra han envoltat els manifestants i han amenaçat de carregar. Prop de les 11 del matí, els agents han començat a identificar les persones concentrades, assegudes a terra, i a treure-les a la força, una acció que dut el SEPC a acusar la Generalitat de reprimir els estudiants que defensen l’escola en català.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari