Yolanda Díaz fa autocrítica dels avanços des del 15M

La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha assegurat que el seu partit governa per “fer que els privilegis d'uns pocs siguin drets per a la majoria”

Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball, al Senat
Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball, al Senat.

El 2011 centenars de places de tot el país es van convertir en centres de protesta i de debat dels indignats. El moviment 15M va suposar un punt d’inflexió que va produir grans canvis a la política espanyola i va ser l’embrió del naixement de Podemos. Onze anys després, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha fet autocrítica sobre els avanços aconseguits després de la marea social: “Mentre hagi respostes pendents, hem de continuar millorant”.

“Encara que ha canviat molt tot a Espanya, moltes de les preguntes que formulem en el 15M segueixen sense resposta”, ha reconegut la líder d’Unidas Podemos en declaracions als periodistes després d’arribar a la Prada de Sant Isidre a Madrid. “La desigualtat és l’enorme preocupació o la sensació d’injustícia que existeixin grans corporacions que perceben beneficis que són absolutament qüestionables quan hi ha tanta gent que necessita tant”, ha apuntat. Ha afirmat que les pròximes dades que donaran de la desocupació “seran positives” i ha reivindicat la reforma laboral que ha aprovat el Govern de coalició aquest febrer.

Dos de les principals representants de la formació morada també han volgut recordar el moviment social que va suposar la creació del partit. “Fa 11 anys un dia com avui, omplim els carrers i les places de tot el país demanant democràcia i recordant que la democràcia és sobretot un moviment per a fer dels privilegis d’uns pocs, drets per a la majoria. I per a això vam governar”, ha destacat la secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra. “No oblidar qui som, d’on venim, amb qui caminem, per què som aquí. Continuem lluitant juntes!”, ha exclamat Irene Montero, titular del ministeri d’Igualtat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.