El PSC tornaria a guanyar les eleccions de Catalunya enmig del cas Pegasus

ERC, Junts i CUP mantindrien la majoria absoluta independentista per poc amb 68 escons

Salvador Illa, líder del PSC i candidat a president de la Generalitat de Catalunya a les eleccions autonòmiques del 2021
Salvador Illa, líder del PSC i candidat a president de la Generalitat de Catalunya a les eleccions autonòmiques del 2021.

Enmig del cas Pegasus, el PSC revalidaria la seva victòria amb tres escons més si se celebressin les eleccions autonòmiques en aquests moments. El Catalangate no ajudaria a enaltir a l’independentisme i ERC, Junts i CUP estarien a punt de perdre la majoria absoluta, segons el sondeig d’Ipsos per a La Vanguardia realitzat entre el 9 i el 12 de maig.

Els socialistes liderarien les urnes aconseguint 36 escons (25’2% de vots). Esquerra es quedaria segon i mantindria els 33 que va adquirir el 2021 (20’8%). La patacada més important seria la de Junts, que cediria més de quatre punts i set escons (15’7%). La CUP ascendiria un punt i un escó i salvaria l’actual majoria absoluta independentista per poc, que es reduiria de 74 diputats a només 68 en un any.

Escons a les Eleccions de Catalunya segons el sondeig

L’efecte Feijóo

El partit contrari a la independència més beneficiat seria el PP, que sentiria l’efecte Feijóo també a Catalunya i duplicaria els escons actuals (de tres a set amb el 5’8% dels vots). Seguiria per darrere de Vox, que milloraria en un punt i mig i es faria amb un diputat més (9’3%). Ciutadans continuaria sobrevivint amb tres escons (3’5%), molt lluny d’aquella victòria d’Inés Arrimadas sobre l’independentisme amb 36 diputats.

Els comuns augmentarien un punt i afegirien un diputat més al seu compte (7’6% de vots). El PDECat i Centrem no tindria representació parlamentària, quedant-se amb un 1’5% de suports.

Estimació de vot segons el sondeig

Un de cada tres enquestats aprova la gestió del Govern de la Generalitat i el 40% la suspèn. Només el 37% considera que Pere Aragonès és “un bon president per a Catalunya”.

El 60% defensa mantenir el diàleg amb l’executiu de Pedro Sánchez malgrat el cas Pegasus. El 53% considera que l’espionatge ha estat injustificat i el 34% demana que Sánchez ja no sigui president.

(Visited 179 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari