Centenars de persones es manifesten a Puigcerdà contra els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030

La portaveu dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha denunciat la “falta de transparència” de la possible candidatura als JJOO del Govern de Pere Aragonès

Manifestació contra els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 (Stop JJOO)
Manifestació contra els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 (Stop JJOO).

Centenars de persones de diversos llocs de Catalunya s’han manifestat contra els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 des del recinte firal de Puigcerdà fins a la plaça del Call. La concentració organitzada per la plataforma Stop JJOO s’ha produït després que el Govern de la Generalitat hagi afirmat que demanarà al Comitè Olímpic Espanyol (COE) una candidatura sense Aragó si continua els desacord amb el president Javier Lambán.

La manifestació té el suport de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la CUP, En Comú Podem i Unió de Pagesos, entre altres. Ha començat a les 12 del migdia amb el lema “Per un Pirineu viu, detinguem els Jocs Olímpics”.

“És un projecte insostenible”

Els manifestants han mostrat cartells, amb lemes com “La terra per sembrar, la muntanya per respectar i els jocs a cagar” i “T’agrada la muntanya? La vols natural o edificada?”. “Lluitem per la justícia social i ells ens diuen que sense Jocs no tindrem res. Volem sostre, treball, pa, salut, educació i cultura”, ha explicat un dels portaveus de la plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, que ha demanat al president Pere Aragonès que “freni” la consulta convocada per confirmar la presentació d’una candidatura olímpica.

La diputada de la CUP Dolors Sabater ha demanat a Aragonès que detingui “de manera urgent” el “disbarat” que, en la seva opinió, representa la presentació d’una candidatura olímpica. “És un projecte insostenible climàtica i políticament”, ha assenyalat.

Falta de transparència

La portaveu parlamentària dels comuns, Jéssica Albiach, ha recriminat al Govern de la Generalitat la “falta de transparència” de la possible candidatura als JJOO d’Hivern. Ha reclamat que es facin públics tots els informes d’impacte ambiental que s’hagin elaborat.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat que una candidatura olímpica elaborada al costat del COE crearia una imatge de “falsa normalitat” a les relacions entre Catalunya i la resta de l’estat. Ha denunciat que aquests possibles JJOO, si se celebressin, tindrien “elements de espanyolització” a la societat catalana i materialitzarien el “retorn a l’autonomisme”.

 

(Visited 220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari