Manifestació a Barcelona contra la il·legalització de l’avortament als Estats Units d’Amèrica

CCOO Catalunya ha denunciat que s'està posant en risc la vida de les dones a les quals s'impedeix avortar de manera segura

El Moviment Feminista de Madrid demana l'avortament lliure (Flickr)
El Moviment Feminista de Madrid demana l'avortament lliure (Flickr).

Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya ha convocat una manifestació avui, dissabte 14 de maig, a les 18.00 hores, a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la revocació massiva del dret a l’avortament dels governs republicans dels Estats Units després de la sentència del Tribunal Suprem que ha anul·lat la validesa de la interrupció de l’embaràs fins a unes 24 setmanes de vida del fetus. “Els governs conservadors, l’auge dels partits d’extrema dreta i la impunitat de grups clarament misògins mostren, amb aquesta i altres accions, un atac clar i directe contra les dones en un intent de fer retrocedir i restringir els drets de més de la meitat de la població mundial”, ha expressat el sindicat.

CCOO Catalunya ha denunciat que s’està vulnerant un dret fonamental i s’està posant en risc la vida de les dones a les quals s’impedeix avortar d’una forma segura. “En la seva intenció de frenar el nombre d’interrupcions voluntàries de l’embaràs per la via de la legislació, no sols no aconsegueixen aquest objectiu, sinó que aboquen a les dones a avortar en condicions clandestines que provoquen riscos a la seva salut i moltes vegades fins i tot la mort”.

Els republicans materialitzen l’endarreriment

Els governs republicans estan aprovant lleis estatals que restringeixen totalment l’avortament i els demòcrates estan blindant la interrupció de l’embaràs als seus estats. Mentrestant, les protestes dels col·lectius feministes es multipliquen per tot el país.

El dimarts 3 de maig, el governador d’Oklahoma, Kevin Stitt, ha ratificat una llei que prohibeix gairebé tots els avortaments i permet als ciutadans denunciar als qui els practiquin. Els habitants de l’estat podran presentar demandes contra els qui realitzin avortaments a mares en estat de gestació de més de sis setmanes, el moment en què es detecta l’activitat fetal.

Protestes massives contra la il·legalització

La impotència i la por ha fet que desenes de persones a protestar enfront del Tribunal Suprem dels Estats Units d’Amèrica contra la revocació de la protecció legal a l’avortament el dimecres 4 de maig. Els manifestants han assegurat que és una endarreriment en els drets de la dona. “Si volgués al Govern en la meva vagina em ficaria al llit amb un senador”, “El meu cos, la meva decisió” i “L’avortament és sanitat” han sigut alguns dels missatges que es podien llegir a les pancartes enfront dels graons del tribunal. El nombre de manifestants a favor del dret a interrompre l’embaràs ha superat àmpliament als que volien revocar-lo davant del tribunal i fins i tot ha acabat dominant el costat de l’escala dels seus opositors.

La vicepresidenta, Kamala Harris, ha arremès contra el Partit Republicà, principal detractor del dret a l’avortament: “Com s’atreveixen a dir-li a una dona el que pot i no pot fer amb el seu propi cos?”. Els republicans han bloquejat l’intent demòcrata de convertir el dret a l’avortament en llei amb 51 vots i 49 a favor al Senat.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari