Sindicats d’habitatge ocupen les oficines del Banc Sabadell per exigir lloguers socials

Les plataformes veïnals han aconseguit que l'entitat bancària, sòcia del fons d'inversió Cerberus, es comprometi a concedir-los

Pancarta contra Cerberus penjada al Banc Sabadell

Foto: @RavalSindicat

El moviment en defensa del dret a l’habitatge de Ciutat Vella (Barcelona) ha ocupat les oficines del Banc Sabadell per reclamar lloguers socials per a les veïnes que ho necessiten. Els sindicats han explicat que el fons d’inversió Cerberus, amb qui el Banc Sabadell manté una aliança immobiliària a través de l’empresa Promontoria Colliseum, és qui gestiona els habitatges i, després de més d’una hora d’ocupació, les organitzacions han aconseguit que l’entitat bancària signi els documents conforme es compromet a fer lloguers socials.

Els sindicats han celebrat la seva victòria i han assenyalat, a través de Twitter, la importància d’aquest “primer pas de la negociació”, encara que han advertit que “la lluita segueix”, en paraules del sindicat del Raval. Desenes de persones han participat en l’ocupació de les oficines del Banc Sabadell, fins on també s’ha desplaçat un dispositiu dels Mossos d’Esquadra. No obstant això, l’acció sorpresa preparada per les organitzacions socials s’ha desenvolupat sense incidents.

En l’ocupació han participat plataformes veïnals com el Sindicat d’Habitatge del Raval, el Sindicat d’Habitatge del Casc Antic i Guerra a Cerberus, moviments que lluiten contra l’especulació immobiliària i en defensa del dret a l’habitatge de la ciutadania. “L’organització i l’acció directa són l’únic camí”, ha conclòs el sindicat del Casc Antic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.