Els majors de 80 anys rebran la quarta dosi contra la covid la tardor del 2022

Argimon es mostra partidàri d'eliminar el passaport covid i de treure la mascareta en avions

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a 'Cafè d'idees'

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat aquest divendres que els majors de 80 anys rebran la quarta dosi de la vacuna contra la covid a partir de la tardor d’aquest any. En una entrevista al programa Cafè d’idees de RTVE, el conseller ha assenyalat que s’està estudiant quin tipus de vacuna es posarà i que, encara que la data no està fixada, tot apunta que s’administrarà abans de l’hivern.

Argimon ha explicat que, “en principi”, la quarta dosi només va dirigida als majors de 80 anys, no a la resta de grups d’edat de la població, així com als col·lectius més vulnerables com les persones trasplantades, immunodeprimides, amb càncer, síndrome de Down i VIH. El Govern central ja va aprovar la quarta dosi per a aquests col·lectius el passat mes de gener i, a l’abril, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va afirmar que s’estava valorant administrar la quarta dosi als majors de 80.

Pel que fa a la supressió de l’obligatorietat de dur mascareta en avions i aeroports, una mesura que no s’aplicarà a Espanya, tal com va confirmar la ministra Darias, Argimon ha manifestat que no comparteix el criteri del Govern central i ha apostat per “mantenir una postura molt comuna” a l’europea. “Soc partidari de la mascareta, no del certificat digital covid. Ara, si Europa ja ho ha tret, jo no faria gaires diferències“, ha comentat el conseller. En relació amb el certificat covid, Argimon ha indicat que creu que s’eliminarà perquè “si traiem la mascareta a Europa, el certificat covid no té cap sentit“.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides