Elies Campo també va enredar la Generalitat

Va fer una xerrada per Empresa i Coneixement com a membre del departament de Creixement, Partenariat i Negocis de Telegram, malgrat que l’empresa diu que no l’ha contractat mai

Intervenció d'Elies Campo en un 'Esmorzar de finançament' d'ACCIÓ, organisme del Departament d'Empresa i Coneixement

Elies Campo, el coordinador de l’informe batejat com a Catalangate elaborat pel laboratori canadenc de recerca en tecnologia i drets humans Citizen Lab, ha inflat el seu currículum laboral incloent-hi que entre el setembre del 2015 i el desembre del 2021 va treballar a l’empresa Telegram. El portaveu de Telegram, Remi Vaughn, consultat per EL TRIANGLE va ser clar: “el senyor Elies Campo mai ha estat empleat per Telegram en cap càrrec, i molt menys com a cap de res. El 2016 va fer un treball voluntari i se li va concedir una adreça de correu electrònic temporal que després va ser revocada. Mai va rebre cap compensació monetària de Telegram i mai va signar cap contracte amb nosaltres”. Campo, però, s’ha presentat a nombroses entrevistes de mitjans de comunicació i actes públics com a treballador o directiu de Telegram. També ho va fer en un acte organitzat per l’Agència per la Competivitat de l’Empresa-ACCIÓ, el 21 d’octubre del 2020.

L’acte va formar part dels “Esmorzars de finançament” que convoca periòdicament ACCIÓ, un organisme adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement del govern de la Generalitat. La ponència d’Elies Campo, realitzada per videoconferència en plena pandèmia de la Covid-19, es va titular “El camí per ser inversor a Silicon Valley”. Va durar més d’una hora i la va presentar el director de Finançament d’ACCIÓ, Oriol Sans. “Tenim la sort que tenim catalans arreu del món, que esperem que tornin. Volem compartir la seva experiència”, va dir Sans a la introducció. El rètol que va aparèixer sota el rostre d’Elies Campo deia “Growth, Partnerships & Business D., Telegram & business angel” (“Creixement, Partenariats & D. Negoci de Telegram & àngel de negocis”).

Al text que va publicar ACCIÓ al seu portal d’Internet resumint la seva intervenció s’hi llegeix: “Treballar molt bé la xarxa de contactes, el track record i aprofitar tot el potencial de les eines tecnològiques han permès a un dels catalans de major trajectòria a la Bay Area forjar-se una carrera com Business Angel que compagina amb la feina de Telegram”.

La suposada feina de Campo a Telegram va sortir en el temps dedicat a les preguntes dels participants a l’Esmorzar d’ACCIÓ. Li van demanar perquè havia deixat de treballar a Whatsapp i va explicar que ho havia fet perquè Facebook va absorbir aquesta companyia i ell estava en contra de la filosofia que hi aplicava el seu màxim responsable, Mark Zukerberg. “No volia contribuir a construir una companyia on els valors estaven oposats als meus. A Facebook hi havia una desconnexió total en valors i respecte a l’usuari. Convertia els usuaris en esclaus, addictes als seus productes. Vaig tenir sort de trobar Telegram”, va dir Elies Campo. “Quan veig Telegram penso en tu”, va subratllar Oriol Sans. El portaveu de Telegram deu pensar coses poc amables d’ell quan veu que es fa passar per ex-membre d’una companyia que no l’ha contractat mai.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.