El Suprem va autoritzar la intervenció telefònica com “l’única fórmula per evitar la secessió”

El CNI també va motivar la petició esgrimint la intenció dels dirigents independentistes “de desprestigiar Espanya”

Trobada del president Aragonès i de membres del seu govern amb l'expresident Puigdemont
Trobada del president Aragonès i de membres del seu govern amb l'expresident Puigdemont

El Tribunal Suprem va autoritzar la intervenció dels telèfons de figures de l’independentisme que el CNI havia motivat adduint que era “l’única fórmula per evitar la secessió”, segons revela El Mundo. La petició de l’agència d’intel·ligència espanyola també argumentava que la intenció dels independentistes investigats era “desprestigiar Espanya promovent activitats delictives”.

Les autoritzacions judicials revelades pel mateix diari no concreten quines serien aquestes “activitats delictives”, ni la petició que va adreçar el CNI al jutge Pablo Lucas es refereix específicament a l’ús del programa Pegasus. Segons la versió oficial del govern espanyol i el CNI, les intervencions es van limitar a 18 independentistes.

La revelació de detalls sobre les autoritzacions al CNI ha causat malestar en el si del Tribunal Suprem, segons revela El Español. Els magistrats, explica aquesta informació, consideren que la publicació de les raons adduïdes pel CNI i acceptades pel Suprem mina la confiança que puguin tenir “altres serveis” en el procediment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides