El govern central supedita la desclassificació de documents a la petició del jutge

El president de la Generalitat havia exigit que es revelés l’autorització del cas Pegasus per poder defensar-se

La ministra i portaveu del govern d'Espanya, Isabel Rodríguez
La ministra i portaveu del govern d'Espanya, Isabel Rodríguez

El govern d’Espanya ha descartat desclassificar material relatiu al cas Pegasus per iniciativa pròpia i ha condicionat, per boca de la ministra i portaveu, Isabel Rodríguez, una desclassificació sobre aquest afer, relatiu a la intervenció de comunicacions a independentistes, a la petició prèvia per part d’un jutge. Es tracta del plantejament que ja havia defensat la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Rodríguez ha explicat aquesta postura en la roda de premsa posterior al consell de ministres extraordinari celebrat aquest divendres, on ha afirmat que el govern és partidari de la desclassificació “si, en l’àmbit de la Justícía, ens ho demanen”. A més, ha defensat que la voluntat del govern és “abordar aquesta situació amb absoluta transparència”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, havia exigit que es desclassifiqués l’autorització del Tribunal Suprem al CNI per intervenir les comunicacions d’independentistes, ja que la considera “imprescindible” per “exercir el meu dret de defensa”. Durant la seva compareixença, Rodríguez ha anunciat, d’altra banda, cap data per a una trobada entre Aragonès i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari