El consell de ministres aprova un topall al preu del gas per abaratir la llum

La limitació, vigent durant dotze mesos, se situa en els 50 euros per megawatt-hora

eresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica
Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica

El consell de ministres del govern d’Espanya, en una reunió extraordinària celebrada aquest divendres, ha aprovat el mecanisme que limitarà el preu del gas per a la generació elèctrica. La mesura, que estableix el topall en els 50 euros per megawatt-hora, s’adopta per mirar d’abaratir el preu de la llum, disparat els darrers mesos, i té una vigència de dotze mesos.

Teresa Ribera, la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, ha presentat la mesura com “un paraigua” per als consumidors domèstics i la indústria que “té pocs precedents, o cap”.

Ribera ha destacat que, d’aquesta manera, “per primer cop no pagaran els mateixos”, i que el topall s’aplica per “reduir els beneficis extraordinaris de les elèctriques” amb l’objectiu que “hi hagi beneficis per a tothom”.

Inicialment, el mecanisme situarà el preu en els 40 euros/MWh i l’incrementarà progressivament fins als 48,8 euros/MWh. El preu de referència del mercat supera els 100 euros/MWh.

En paral·lel, Portugal ha aprovat el seu límit de 50 euros/MWh, com havien acordat a Brussel·les els dos països veïns, la denominada excepció ibèrica.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari