CCOO i UGT anuncien mobilitzacions per reprendre la negociació del conveni col·lectiu

Els sindicats plantegen en una "reunió inèdita" pujades salarials amb clàusules de revisió

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han anunciat que “davant la negativa de la (patronal) CEOE a continuar negociant el cinquè acord per l’ocupació i la negociació col·lectiva -V AENC– s’obre una etapa de negociació conveni a conveni que suposarà mobilitzacions“.

Aquest dimarts, delegacions dels dos sindicats encapçalades pels seus secretaris generals, Pepe Álvarez (UGT) i Unai Sordo (CCOO), s’han trobat en “una reunió inèdita” per analitzar la situació de la negociació col·lectiva després la ruptura de les negociacions del V AENC i “determinar l’acció sindical a dur a terme per impulsar la negociació dels convenis” en els àmbits sectorial i d’empresa.

Després de la trobada, el secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha destacat que “els sindicats mantenim una posició moderada, plantem augments salarials de 3,5% el 2022, 2,5% el 2023 i un 2% el 2024”.

Ambdós sindicats han afirmat que volen “fer una crida a la CEOE, per desencallar l’actual moment d’estancament dels convenis col·lectius i arribar a acords sent conscients que si no hi ha acords, anirem a un procés de mobilització per aconseguir l’objectiu prioritari del manteniment del poder adquisitiu dels salaris”.

Álvarez ha afegit que “els treballadors no tenen responsabilitat en la pujada dels preus i en aquest sentit és lògic és demanar com a compensació a aquesta posició moderada de sortida que, en cas que la inflació a final d’any, sigui superior als increments pactats tingui una actualització a través de les clàusules de revisió salarial”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari