CCOO i UGT anuncien mobilitzacions per reprendre la negociació del conveni col·lectiu

Els sindicats plantegen en una "reunió inèdita" pujades salarials amb clàusules de revisió

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han anunciat que “davant la negativa de la (patronal) CEOE a continuar negociant el cinquè acord per l’ocupació i la negociació col·lectiva -V AENC– s’obre una etapa de negociació conveni a conveni que suposarà mobilitzacions“.

Aquest dimarts, delegacions dels dos sindicats encapçalades pels seus secretaris generals, Pepe Álvarez (UGT) i Unai Sordo (CCOO), s’han trobat en “una reunió inèdita” per analitzar la situació de la negociació col·lectiva després la ruptura de les negociacions del V AENC i “determinar l’acció sindical a dur a terme per impulsar la negociació dels convenis” en els àmbits sectorial i d’empresa.

Després de la trobada, el secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha destacat que “els sindicats mantenim una posició moderada, plantem augments salarials de 3,5% el 2022, 2,5% el 2023 i un 2% el 2024”.

Ambdós sindicats han afirmat que volen “fer una crida a la CEOE, per desencallar l’actual moment d’estancament dels convenis col·lectius i arribar a acords sent conscients que si no hi ha acords, anirem a un procés de mobilització per aconseguir l’objectiu prioritari del manteniment del poder adquisitiu dels salaris”.

Álvarez ha afegit que “els treballadors no tenen responsabilitat en la pujada dels preus i en aquest sentit és lògic és demanar com a compensació a aquesta posició moderada de sortida que, en cas que la inflació a final d’any, sigui superior als increments pactats tingui una actualització a través de les clàusules de revisió salarial”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.