Segona condemna per desobediència a Torra

El Jutjat 6 de Barcelona imposa a l’expresident català 15 mesos d’inhabilitació i 24.000 euros de multa per no despenjar a temps simbologia a requeriment del TSJC

Quim Torra al Palau de la Generalitat
Quim Torra al Palau de la Generalitat

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha estat condemnat per segon cop pel delicte de desobediència per no haver retirat simbologia independentista del palau de la plaça de Sant Jaume en període electoral.

El Jutjat penal número 6 de Barcelona ha condemnat Torra a 15 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic, i al pagament d’una multa de 24.000 euros i de les costes judicials, per no haver satisfet, el setembre del 2019, el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La sentència considera provat que Torra va cometre el delicte de desobediència perquè no va complir-lo en el termini de 48 hores que li havia concedit el TSJC, i que la pancarta penjada a la façana del palau de la Generalitat hi era quatre dies després.

A més, descarta que Torra pugui acollir-se a la inviolabilitat parlamentària o a la llibertat d’expressió perquè actuava llavors com a president de la Generalitat. El jutge sentencia que els edificis públics “han d’estar al servei dels interessos generals”, i no representar grups concrets de ciutadans, en referència al llaç groc com a símbol de protesta que reclamava l’excarceració dels dirigents del procés presos.

Torra, que va evitar presentar-se en aquest segon cas a la vista oral -el van representar els seus advocats-, va complir enguany la seva primera condemna per desobediència. El TSJC va comunicar a finals del mes d’abril el llicenciament definitiu de l’expresident català després de constatar que va complir un any i mig d’inhabilitació i va pagar 30.000 euros de multa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.