La mascareta ja no serà obligatòria als avions ni als aeroports europeus

Espanya no s'acollirà a la nova recomanació i continuarà demanant la protecció en els seus vols

Aeroport del Prat

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i l’Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea (EASA) deixen de recomanar la mascareta obligatòria en avions i aeroports a partir del 16 de maig. En la darrera actualització del protocol de la covid, ambdues agències apunten que es tracta d’un “primer pas” per relaxar les mesures imposades per la covid-19.

Segons Aena, la mesura és només una recomanació i, per tant, el que preval de moment és la legislació vigent en cada estat. És a dir, en el cas d’Espanya la mascareta continua sent obligatòria dins dels avions. Si una companyia aèria aterra en algun país on la llei és diferent, els passatgers es podran retirar la mascareta, com fins ara. En conseqüència, a la pràctica no hi haurà canvis, tret que el Govern espanyol modifiqui la normativa. És el que confirmen també a l’Associació Espanyola de Línies Aèries.

A més, malgrat deixar de recomanar-la a partir de la setmana que ve, aquests organismes assenyalen que les mascaretes són “una de les millors proteccions contra la transmissió” del virus i sí que recomanen que la continuïn utilitzant els passatgers vulnerables. L’ECDC i l’EASA asseguren aixecar la recomanació sobre l’ús obligatori de la mascareta per l’elevada vacunació a la Unió Europea i la immunitat adquirida de manera natural.

La mascareta en interiors era una de les poques restriccions que quedaven vigents a Catalunya per la covid, però des del 20 d’abril ja no és obligatòria. Només s’ha de dur al transport públic, als centres sanitaris i sociosanitaris i a les residències. Aquest element de protecció ha estat obligatori en espais tancats des de la primavera del 2020.

(Visited 168 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari